Inbody Metingen

Meten is weten!

Bij Fitwijzer kan getraind worden met de volgende doelstellingen:

  • verbeteren van hart, longen en spierweefsel ten behoeve van de algemene fitheid
  • verkrijgen van meer spierkracht en een beter spieruithoudingsvermogen
  • afname van de vetmassa
  • stappen maken naar een meer gezondere leefstijl
  • herstel van blessures of lichamelijke klachten

 

Om te kunnen herstellen van verminderd lichamelijk functioneren, zoals dit optreedt als gevolg van pijnklachten of bij het hebben van een blessure, is bewegen de enige manier om het lichaamsweefsel te herstellen en versterken. Belangrijk hierbij is, dat de juiste beweegprikkels worden gegeven, zodat er geen verdere schade kan optreden.

Het verbeteren van de eigen sportprestatie vraagt om specifieke trainingsprikkels. Hierbij kan het gaan om het verkrijgen van bijvoorbeeld meer kracht, snelheid of uithoudingsvermogen op een manier die hoort bij de fysieke belasting van die betreffende sport. Het testen van kracht en uithoudingsvermogen tussendoor is noodzakelijk om een goed individueel programma te maken.

Bij een gezonde leefstijl hoort een gezond en gevarieerd voedingspatroon, voldoende dagelijkse lichaamsbeweging, spierkrachttraining en ontspanning. Hierdoor versterkt het eigen immuunsysteem, neemt overgewicht af, blijft de spierkracht voldoende aanwezig, heeft stress een minder negatieve invloed en neemt het risico op het ontstaan van ziektes en aandoeningen af.

Om bovenstaande doelstellingen te behalen kan het meten van lichaamssamenstelling een goed startpunt zijn. Bij het herhalen van deze metingen ontstaat er een beter inzicht in of de ingestelde weg ook de juiste is of dat bijstelling noodzakelijk is.

FITWIJZER INBODY ANALYSE flyer