VitaalFit

Tijdens het proces van ouder worden verliest het lichaam cellen en wordt de kwaliteit van de aanwezige cellen ook minder. Dat is een normaal proces, waarbij het verlies van cellen en daarmee afname van de hoeveelheid weefsel, niet is te voorkomen. Wel is het tempo waarin dit gebeurt te beïnvloeden. Hoe slechter we voor onszelf zorgen, hoe sneller de achteruitgang zal verlopen.

De kwaliteit van de aanwezige cellen is heel goed op een positieve manier te beïnvloeden, met name door te bewegen, maar ook door een gezond voedingspatroon. 

Omdat het niet altijd lukt om dit zelf op de rit te krijgen en te houden biedt Fitwijzer leefstijlbegeleiding aan via een SportPlus-abonnement.  VitaalFit is een programma waaraan via dit SportPlus-abonnement kan worden deelgenomen.

Binnen dit programma worden deelnemers elke 6 weken getest op lichaamssamenstelling, spierkracht, uithoudingsvermogen, balans en beweeglijkheid. Aan de hand van de uitkomsten en de doelen die gesteld zijn, wordt een trainingsschema op maat gemaakt en worden deelnemers in hun voedingspatroon begeleid door middel van een Foodapp. Er wordt op 2 momenten per week in een vaste groep getraind, op maandag en donderdag van 14.30 - 15.30 uur.  Ook is het altijd mogelijk om het eigen trainingsprogramma op de tijden van de individuele trainingsblokken of tijdens de uren 60+ Sport uit te voeren

Een intensieve begeleiding voor de 60-plusser, waardoor fitheid en vitaliteit toeneemt, de kans op ziekte en/of beperkingen afneemt en er zo lang mogelijk een actief leefpatroon blijft bestaan.

Het abonnement wordt steeds voor 2 maanden aangegaan en kan onbeperkt verlengd worden. Vooraf aan dit abonnement vindt een uitgebreide intake plaats met meting van de fysieke inspanning, de lichaamssamenstelling, een medische vragenlijst, beoordeling van het aanwezige beweegpatroon en eetpatroon, het stellen van doelen en het maken van een actieplan.